Virtual Reality – Bruken i rettsapparatet; muligheter og begrensninger

Den virtuelle verden byr på en reise inn i det ukjente. Det gir muligheter vi aldri har hatt før, men også utfordringer som vi enda ikke har svar på. Hvem eier rettighetene til kroppspråket ditt som registreres i bruken av VR? Hvordan fungerer personvern av avatarer i VR? Og hvorfor mener mange at VR er den ultimate læringsplattformen? Kan VR ha en nytteverdi og bli allemannseie, eller er VR en teknisk finurlig oppfinnelse som bare kan brukes til gaming? Gjør deg opp din egen mening etter å ha hørt det underholdende foredraget hvor Ola Martin forteller hvordan VR vil kunne påvirke hvordan vi jobber, underholdes og tar til oss ny kunnskap i dag og i framtiden.

Ola Martin Fjeld er utdannet filmregissør ved Film- og TV-Akademiet, og jobber i dag med produksjon av film og VR-opplevelser. Han har hentet hjem et knippe priser, blant annet fra U.K. Music Video Awards, Render Festival og Cannes Short film festival.

Ola Martin har gjennom jobben som leder for film- og VR-avdelingen i Scandinavian Technology Institute jobbet mye med bruk av film i e-læring og kompetanseutvikling. Her opparbeidet han seg en dyptgående kompetanse på det å lage film som skaper resultater. Her startet også interessen for bruken av virtuell virkelighet i opplæring og har brukt de siste to årene på å tilegne seg kunnskap om bruk og produksjon av VR. Ola Martin brukes også som foredragsholder i mange sammenhenger om mulighetene som VR byr på.

Etter fem år i STI var det på tide med nye beiter, og kjærligheten dro han til Mexico. I dag jobber han selvstendig og livnærer seg som film- og VR-produsent med base i Norge og i Mexico.