Virtual Reality – Bruken i rettsapparatet; muligheter og begrensninger

Den virtuelle verden byr på en reise inn i det ukjente. Det gir muligheter vi aldri har hatt før, men også utfordringer som vi enda ikke har svar på. Hvem eier rettighetene til kroppspråket ditt som registreres i bruken av VR? Hvordan fungerer personvern av avatarer i VR? Og hvorfor mener mange at VR er den ultimate læringsplattformen?
Kan VR ha en nytteverdi og bli allemannseie, eller er VR en teknisk finurlig oppfinnelse som bare kan brukes til gaming?

Ola Martin Fjeld vil fortelle om hvordan VR vil kunne påvirke hvordan vi jobber, underholdes og tar til oss ny kunnskap i dag og i framtiden.

Ola Martin Fjeld er utdannet filmregissør ved Film- og TV-Akademiet, og jobber i dag med produksjon av film og VR-opplevelser. Han har hentet hjem et knippe priser, blant annet fra U.K. Music Video Awards, Render Festival og Cannes Short film festival.

Fjeld har gjennom jobben som leder for film- og VR-avdelingen i Scandinavian Technology Institute jobbet mye med bruk av film i e-læring og kompetanseutvikling. Her opparbeidet han seg en dyptgående kompetanse på det å lage film som skaper resultater. Her startet også interessen for bruken av virtuell virkelighet i opplæring og har brukt de siste to årene på å tilegne seg kunnskap om bruk og produksjon av VR.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s